Oikeanlaisen pallon valinta:

Palloissa kuten muissakin välineissä, on tärkeää, että se sopii pelaajan omaan lyöntiin. Kuten varretkin, pitää pallon kovuus vastata mailanpään nopeutta. Pallon kovuutta eli kompressiota määritellään yleensä väärin lähipelituntuman perusteella. Lähipelituntuma tulee ainoastaan pallon kuoresta, joka myös määrittää lähipelispinnit. Pallon ytimen kovuus määrittää pallon lento-ominaisuudet ja lähtönopeudet. 

Kompressio eli pallon kokonaiskovuus, määrittää pallon kierteet ja lähtökulmaa sekä kimmoisuuden kanssa pallon lähtönopeuden. Kierteet sitten määrittävät lentokaaren, jota pystyy hieman muokkaamaan eri dimble kuvioilla. Kuorimateriaali vaikuttaa pääasiassa lähipelikierteisiin, ja vain hieman kokonaiskovuuteen. Mitä pehmeämpi pallo, sitä enemmän sitä saa puristettua kasaan ja pallo pysyy lavassa pidemmän aikaa. Mitä pidempään pallo pysyy lavassa sitä pienempi alakierre palloon tulee ja tätä kautta myös sivukierteet pienenevät. Tämä on fysiikkaa, jota mikään pallomerkki ei voi kumota. 

Tärkeintä golfpallon valinnassa on se, että pelaa mahdollisimman paljon samalla pallolla, jotta tottuu sen käyttäytymiseen. Palloissa on paljon eroja, ja jos vaihtaa erilaiseen palloon kierroksen aikana, voi lyönnit suuntautua aivan eri paikkaan kuin edellisellä pallolla. Bridgestone Golf on suunnitellut kaikille pelaajille sopivan Bridgestone Ball Fitting Challengen, jossa mitataan pelaajan lyöntiä käyttämällään pallolla. Tämän jälkeen asiantuntijamme suosittelee sopivaa palloa Bridgestonelta ja verrataan näiden pallojen eroja toisiinsa. Useimmiten löydämme testatuille huomattavasti paremman vaihtoehdon. Syynä on yleensä se, että pelaajat käyttävät aivan liian kovia palloja omaan lyöntiinsä nähden.

Tarkimman tiedon saat, kun osallistut Ball Fitting -kiertueelle. Mukaan tarvitset vain oman draiverisi. 

Teemme pallofittaukset draiverille, koska silloin pallolla on kaikista suurin merkitys. Mitä lähemmäksi greeniä siirrytään, sitä suurempi merkitys on pallon kuorella, joka määrittää lähipelispinnin. Kun pelaat oikealla pallolla, on lyöntisi suorempia ja pidempiä ja pääset lähestymään greeniä lähempää ja lyhyemmällä raudalla, jolloin tuloksenteko helpottuu. Tiedämme, että iso osa pelaajista haluaa lähipeliinsä uretaanikuoren tuomaan tuntumaa ja lisäspinniä. Tämän takia Bridgestone Golf on tehnyt ainutlaatuiset B330RX ja B330RXS -pallot, jotka ovat markkinoiden ainoat hiljaisemmille mailanpäännopeuksille tehdyt Tour-pallot, joilla kaikki saavat muista Tour-palloista tutut lähipelikierteet. Alla olevasta kuvasta näet eron sopivan (punainen) ja väärän pallon (keltainen) erot.

fitting.jpg